Testimonials

Ervaring met onze producten … deel ze met ons en iedereen!

Vanaf dag 2 wist ik dat er iets mis was met Elena: zij was heel onrustig, huilde veel, niets of niemand bracht troost …

Na drie vermoeiende weken en een pH-metrie in de slokdarm werd de diagnose een ‘verborgen reflux’.

Ik besefte dat ik Elena zo veel mogelijk rechtop moest houden, vooral na de voedingen. Dat is niet eenvoudig met een baby van een paar weken. Uren heb ik rondgelopen om het haar zo comfortabel mogelijk te maken.

Wat later leerde ik het anti-refluxbed kennen.

Eerst was het vreemd Elena in het refluxbed te zien ‘hangen’,  het leek zo onnatuurlijk. Wonderbaarlijk genoeg lag ze na 10 minuten te slapen. Ik kreeg de kans om opnieuw mijn huishouden te doen. Het gaf mij gemoedsrust te weten dat het bed hiervoor speciaal ontworpen is en dat het tijd nodig heeft om zijn werk te doen.

Na een paar weken merkte ik een opmerkelijke verbetering: Elena huilde veel minder en gaf minder melk over.

Het gebruik van het anti-refluxbed maakte mijn baby vrolijk en mij als mama gelukkiger!

 

Els, mama van Elena

Reflux; (g)een probleem

“Met het welzijn van ons dochtertje en mijn wanhoop als de twee drijfveren, stuur ik u deze mail”, was de eerste regel aan de firma MULTICARE, ontwerper van het anti-refluxbed. Want nadat bij ons dochtertje Lot reflux (de inhoud van de maag stroomt door de slokdarm terug in het mondje) was vastgesteld, begon voor ons de zoektocht naar hoe om te gaan met een reflux-baby. Lot spuugde in grote bogen haar melk uit en spuugde ze niet, dan hoorde je haar constant terugslikken, ze sliep nauwelijks, huilde ontzettend veel en was oververmoeid en overprikkeld. Haar reflux was een groot probleem, niet alleen voor haarzelf, maar eigenlijk voor alle leden binnen ons gezin.
Wanhopig en onzeker werden we van alle tegenstrijdige adviezen over wel of niet indikken van voeding, wel of niet toedienen van medicatie, wel of niet in een draagzak, wel of niet eerder beginnen met vaste voeding.
We wilden zo onbeschrijflijk graag dat ons meisje lekkerder in haar vel kwam te zitten en dat ze de rust kreeg die ze zo hard nodig had.
De situatie werd langzaam maar zeker onhoudbaar…..
…..totdat een collega ons wees op een onlangs verschenen artikel op het internet van het MULTICARE Anti Reflux bed, een babybedje waarbij de baby in een helling van 40 tot zelfs 50 graden kon slapen, zodat de zwaartekracht haar werk kon doen en de maaginhoud beneden zou blijven.
Ik twijfelde geen seconde en besloot mijn mail te sturen naar dit Belgisch bedrijf, met als resultaat dat we na een aantal dagen het anti-refluxbedje tot onze beschikking hadden.
En….het werkte!!
Al snel zagen we Lot veranderen van een huilbaby in een meisje dat kon genieten van het leven; ze spuugde minder, sliep weer en huilde nauwelijks meer.
Het anti-refluxbed bood niet alleen haar, maar iedereen in ons gezin, de rust, waar we zo lang tevergeefs naar op zoek waren, want hoewel reflux wordt gezien als een wasprobleem en geen medisch probleem, kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat het emotioneel een groot beroep op ons heeft gedaan.
Inmiddels is Lot 7 maanden en het gaat goed met haar. Haar reflux is (nog) niet verdwenen, maar haar klachten zijn enorm verminderd.
Dankzij de firma MULTICARE en een alerte en attente collega die ons op het artikel wees, is het ons gelukt om de moeilijke eerste maanden van een reflux-baby, onze reflux-baby, door te komen!
Lot’s reflux veranderde van een groot probleem tot geen probleem!”

 

Marike, mama van Lot (Nederland)

Brief aan de apotheker

Beste Apotheker,

Ouders komen U vaak advies vragen over hun baby, zeker als deze vaak weent, lastig is, vaak voeding terug geeft… Artsen schrijven hiervoor steeds vaker zuurremmers voor ; in 2009 werd aan meer dan 15 % van alle baby’s onder één jaar minstens eenmaal een proton pomp inhibitor voorgeschreven. Nochtans is er geen enkele studie die in deze leeftijdgroep werd uitgevoerd die efficiëntie toont. Het boek dat Caroline Bouckenaere schreef, getiteld “SOS reflux” informeert ouders over deze problematiek, en probeert tegelijk geruststelling te brengen. De auteurs stellen te snel, te frequent en vooral te langdurig toedienen van medicatie als ze geen beterschap brengt, aan de kaak, en bespreekt tegelijk alternatieven zoals houdingstherapie in schuinstand met het Multicare AR Bed en voedingstherapie (juiste volumes, rustige omstandigheden, ingedikte voeding). We zijn ervan overtuigd dat ouders door het lezen van het boek vaak hun eigen verhaal zullen herkennen, wat hen geruststelling moet brengen.

Professor Y. Vandenplas

Onze ervaring: Combi Ranitidine en het anti-refluxbedje

3 maanden lang kregen we van iedereen goedbedoelde adviezen en tja het was een baby waarbij nog van alles moest ontwikkelen dus alle baby’s huilen, slapen slecht etc. Dit kregen we zelfs op het consultatiebureau te horen toen we aangaven dat ons zoontje niet sliep, huilde, kreunde, herkauwde. Ons zoontje sliep meestal maar max. 4 uur op 24 uur.  Wij wisten dat het niet klopte en dachten aan reflux. Uiteindelijke, toen ons zoontje (en in de laatste plaats wij) niet meer konden en ons zoontje vrijwel niet meer wilde/kon drinken door zijn geïrriteerde slokdarm, hebben we filmpjes gemaakt en zijn we naar de huisarts gegaan. het was duidelijk: reflux! We zijn toen bij de kinderarts geweest en ons zoontje kreeg ranitidine (maagzuurremmer), iets anders is er vrijwel niet. Hier was het probleem niet mee opgelost, ons zoontje kon nog steeds niet slapen. Telkens kwam de voeding en het maagzuur omhoog. Het bed schuin zetten werkte niet. Tevens zakte ons zoontje dan naar beneden onder het dekentje.

Via een collega kwamen we bij het anti reflux bedje. Zij waren laaiend enthousiast. Inmiddels denk je bij alles: proberen, maar ben je ook sceptisch. Want drie maanden lang hielp niks. We lazen de onderzoeken van het anti reflux bedje eens goed door en besloten het bedje voor een proefperiode van twee weken te huren, om te kijken of dit een oplossing zou zijn voor ons zoontje. Fenna vertelde ons dat het even kon duren voordat een kind aan het bedje gewend is, hij slaapt immers vrijwel rechtop. We hielden hier rekening mee, ten slotte had tot nu toe niks geholpen.

Een maal het bedje in huis, legde we ons zoontje erin en zowaar sliep hij vrijwel direct. Hij heeft niet hoeven wennen, het bleek een verademing. In slaap vallen zonder dat er voeding omhoog kwam. Al snel sliep hij ‘s nachts een paar uur achter elkaar. Sinds het bedje hebben we een heel vrolijk manneke! Helaas willen de artsen in Nederland er nog weinig van weten, puur gezien het feit dat het onderzoek in België is gedaan. Zonde, want er zouden veel kinderen met reflux mee geholpen kunnen worden, i.p.v. medicatie te geven.  Voor ons zoontje is de ranitidine wel ook van belang voor overdag, in de maxi cosi etc. komt de voeding ook nog omhoog en dan is het wel fijn als dit niet al te veel pijn doet.

De service van refluxbed.nl is uitstekend. Ze zijn altijd bereikbaar voor vragen, voor en tijdens het gebruik van het bedje.

Kim

Baby Finn

Ja, in alle drukte en zieken de laatste 5 weken, zijn we daar vergeten voor te mailen.
We zijn heel tevreden over het bedje. We kunnen hem na een voeding vrij snel in leggen. Slapend of wakker. En meestal slaapt hij verder of is het even wenen voor 5 minuten. Een groot verschil met daarvoor.
Juist nu hij met een zware verkoudheid en luchtwegeninfectie sukkelt, slaapt hij ook soms in zijn gewoon bed. Dat staat natuurlijk niet even schuin, maar Finn kan dan meer op zijn zijkant liggen in een speciaal kussen. Want we merken wel dat hij minder snel stopt met hoesten in het refluxbedje.

Maar de balans is dus zeker positief. Met kerst gaan we een week naar de Ardennen. Het eerste dat in de auto zal zitten, is zijn refluxbedje.

Men zegge het voort!

Groetjes
Tim en Sarah en vooral Finn

Onze ervaring: Het Anti-Refluxbed was een deel van de oplossing

Dankzij het Refluxbed kon onze dochter weer in een bedje slapen in plaats in de Maxi-Cosi. Het duurde een tijd voordat we wisten waar onze dochter last van had. Na vele weken met onrustige dagen en avonden met een hoop gehuil en gegil, kregen we in ieder geval ‘s avonds weer rust in huis. Het Refluxbed was voor ons niet DE oplossing, maar had wel een aanzienlijk aandeel in de rust die we weer terugkregen voor onze dochter. Uiteindelijk is de combinatie van het Refluxbed, geitenmelk en medicatie geweest die onze dochter liet opknappen en kregen wij weer een stralende baby in huis.
Ik ben blij dat we contact hebben opgenomen met refluxbed.nl en zal hier in de toekomst, mocht het nodig zijn, weer gebruik van maken. Fijn is ook dat Fenna met je meedenkt en begrijpt waar je als jonge ouder doorheen moet met je kindje.
M.